divendres, 21 de novembre del 2008

EL DIA 3O DE NOVEMBRE COMENÇEM EL CURS DE CINEFORUM AMB LA PEL•LÍCULA “El Riu” de JEAN RENOIR

Lloc: Pub New Orleans. Carrer Vilamar nº 38 a Calafell platja.
Hora: 18h.

FITXA TECNICA

Basada amb la novel·la homònima de Rumer Godden, The River es va convertir en el primer film a color de Jean Renoir, una magnífica creació d’atmosferes , que ens transmet la fascinació de Renoir per una India colorista, festiva i intensament hindú.


Direcció: Jean Renoir
Guió: Rumer Godden y Jean Renoir.
Fotografia: Claude Renoir.
Musica: M.A. Partha Sarathy.
Intèrprets: Patricia Walters, Adrienne Corri, Nora Swinburne, Esmond Knight, Arthur Shields, Thomas E. Breen, Radha Shri Ram, Suprova Mukerjee, Richard Foster.
Color.Dur: 95 min.

SINOPSI
Calcuta a finals dels quaranta. Harriet, una noia anglesa de catorze anys, viu amb el seus pares, el germà Bogey i les seves tres germanes més joves. El pare és el director d’una fàbrica de teixits de fibra vegetal, propietat del senyor John, i la seva mare espera l’arribada del sisè fill. La vida de Harriet es veu alterada quan un noi americà, que ha perdut una cama a la guerra, arriba per quedar-se una temporada a la casa del senyor John...
Basada amb la novel·la homònima i semi-autobiogràfica de Rumer Godden, es va convertir amb el primer film a color de Jean Renoir. Malgrat la veu en off de Harriet (aquest seria l’únic film de Patricia Walters) actua com a narradora, l’ eix central passa a un riu omnipresent. Premi Internacional del Festival de Venècia y nominada, entre altres, a dos Bafta, la pel·lícula reitera el fervor per l’aigua, com a símbol de la vida i del pas del temps. El riu ens porta “sempre el mateix, però sempre diferent” com espectador mut del primer amor. Introdueix melodies populars com fragments de Schumann y Mozart.

2 comentaris:

Xue ha dit...

La primera pel.licula de la 2a edició del curs de CineForum sembla molt interessant. Espero que el debut sigui d'allò més exitós.

M'he fet seguidora del blog.

NUSA ha dit...

papa!! afegeix el meu blog aqui tambe! jaja

esta molt currat, per ser que fa poc que ho fas veig que te n'ensurts prou be, quan tinguis dominat lo del picasa ja seras tot un crack.